måndag 16 april 2012

Klädbytardag 21 april!

Naturskyddsföreningen anordnar en klädbytardag

Klädindustrin drabbar miljö och människor hårt genom att förbruka mängder av råvaror och kemikalier i dåliga arbetsmiljöer. Samtidigt shoppar svenskar allt mer, trots redan överfyllda hyllor. Att använda begagnat istället för att köpa nytt är ett roligt och miljösmart sätt att hålla garderoben uppdaterad. Med en klädbytardag blir det ännu bättre!

Byt ut din garderob på klädbytardagen - gratis!

Hör du till de som alltför ofta suckar över din garderob? Är du är trött på de kläder du har och trött på att lägga ner en massa pengar på att köpa nya hela tiden? Eller hör du till de som inte hinner sucka över det gamla för du springer ständigt i klädaffärer och hittar nytt? Oavsett vilket vill Naturskyddsföreningen välkomna dig till Sveriges största klädbytardag.

över 60 orter i Sverige ordnas det klädbyten lördagen den 21 april. Konceptet är enkelt och glömmer du plånboken hemma behöver du inte oroa dig, allt är helt kostnadsfritt. Du tar helt enkelt med dig några av de plagg du tröttnat på, trots att de är fräscha och fina, och byter på plats mot plagg som någon annan tröttnat på. Valutan på klädbytardagen är klädbytarbrickor som du får när du lämnar in dina plagg på plats.

2 kommentarer:

 1. Jag älskar klädbytar träffar!!
  Man behöver ju faktiskt inte gå på dom har "officiella" större träffarna, utan man kan anordna små, privata träffar, i sina vän kretsar! Det kan kännas kännas tryggare för vissa!
  Vi har till och med gjort så att jag fick ett gäng kläder av min halvsyster, så jag kollade igenom de först, sen rensade jag ur min egna garderob och de som blev kvar lämna jag vidare till min vän, sen rensade hon sin, och jag tog lite kläder från henne, sen lämnades de vidare till nästa vän osv. Då får man dessutom vara hemma i sin ensamhet om man nu skulle föredra det!

  Man får inte glömma att något som är skräp för någon kan vara skatt för en annan!!! =))

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag kunde inte ha sagt det bättre själv!!

  SvaraRadera

Bloggintresserade