onsdag 12 oktober 2011

Vad har dom i blöjorna?

Jag fick hem ett reklampaket från Pampers härom dagen. Jag har inte använt Pampers till mina barn eftersom deras blöjor inte är svensktillverkade och för att jag tycker att de luktar konstigt. Nu fick jag ett argument till – på ingredienslistan på paketet står det bland annat "petroleum" och "parrafinum liquidum". Visst låter det som något som man i första fallet ska ha i bensintanken och i andra fallet ska ha i en fotogenlampa, inte på det allra allra ömtåligaste på bebisen... Det är så klart mineralolja (vaselin) det handlar om, något som jag skrivit (tjatat) om några gånger nu. Galet att blöjan är märkt med Astma- och Allergiförbundets märkning - mineralolja är ju som sagt inte allergiframkallande eftersom det är en död olja som inte har någon näring och utvinns ur samma råvara som bensin, diesel och asfalt. Galet att mineralolja fortfarande används i de flesta hudvårdsprodukter. Nej, köp en annan blöja, och lev lyckligare!!

3 kommentarer:

 1. Jag använder lanolin, man kunde beställa en stor förpackning på apoteket, den håller i typ tre fyrå år stod det. Dock i plastförpackning.

  SvaraRadera
 2. Vad använder du för blöja? Vi har försökt få tag i nature babycare med det var tydligen omöjligt i Sverige idag... Men vi hittade beaming baby som vi beställde på nätet, svindyra dock men mycket vänligare än de vanliga blöjorna... Finns det något annat bra märke? (förutom moltex och eco people?)

  SvaraRadera
 3. Lanolin = ullfett, funkar bra om man inte använder det hela tiden eftersom det är så fett att det kan täppa till huden efter ett tag.

  Jag använder Libero, som tillverkas i Sverige och inte har några kemikalier i sig eller Coops Änglamark-blöjor som jag antar är bra. Jag använder även sedan några veckor tillbaka "Dora baby"-tygblöjor.

  SvaraRadera

Bloggintresserade