fredag 7 oktober 2011

När är tvättnötterna slut?

Det är många som frågar hur man vet när tvättnötterna är slut och det är dags att byta ut dom! Svaret är att när det mörkt glansiga är borta, de börjar falla sönder och suga i sig vatten, då är det dags. Här kommer en bild på det!

7 kommentarer:

 1. Sara i Stenstorp10 oktober 2011 18:54

  Kombinationen tvättnötter/galltvål fungerar super! Jag duttar på lite eterisk olja på tvättnötspåsen också så tvätten doftar svagt lavendel. Verkligen toppen!

  Du skriver att det märks på nötterna att de faller isär när de är "sluttvättade" - men hälften av nötterna (om inte mer) är ju redan delade i otvättad form. Ska det inte vara så?

  SvaraRadera
 2. Javisst funkar det bra!!

  Jo, dom är ju ofta redan delade, men när de är nya är de ganska sega och går inte att ta isär hur som helst. När de är slut går de sönder väldigt lätt. /Malin

  SvaraRadera
 3. Har precis tvättat min allra första nöttvätt och det i 90°. Nu var det några blodfläckar som ej försvann. Tips? [Vittvätt: hade ej bakpulver utan körde med bikarbonat]. Och måste jag torka nötterna mellan tvättarna – kan jag köra på med samma nötter i en direkt efterföljande tvätt?

  Mvh/R.C.

  SvaraRadera
 4. Intorkat blod är förstås svårt. Jag skulle testa med galltvål, men det är inte säkert att det funkar med varken det eller kemikaliefläckborttagare heller.

  Nötterna behöver inte torka mellan tvättarna, det är bara att köra på! Min erfarenhet är att en tvätt i 90 grader gör slut på tvättnötterna, att de klarar 3-5 tvättar i 60 grader och 5-8 tvättar i 40 grader, men det är förstås olika beroende på maskinen och hur långt tvättprogrammet är. Lycka till och berätta gärna hur det går! /Malin

  SvaraRadera
 5. Tydlig information om tvättnötterna...
  Vill också passa på att tacka för en fin och informativ blogg... kommer säkert titta in här fler gånger... :-)
  Tack!

  SvaraRadera
 6. Tack själv Gita för att du är inne och läser!

  SvaraRadera
 7. Long time no write. Jag har införskaffat galltvål men inser att blod måste "tas direkt" med galltvålen annars blir det kvar... Får man fråga om familjen käkar raw food? Läste i PD att Salladsboden ska flytta och efterlyste idéer. Mina idéer vore att generera fler helt råa varianter.

  Mvh/R.C.

  SvaraRadera

Bloggintresserade