onsdag 19 augusti 2009

Vem är du, vem är jag?

Jag och min sambo har sedan vi blev gravida för ungefär 1,5 år sedan - ja, moderna män vill att man säger att VI blev gravida! - tänkt mycket på vilka kemikalier vi använder och omger oss med. Jag tänkte dessutom mycket på det som står i föräldrarböckerna om att bebisen använder sitt luktsinne redan när den är nyfödd (allra snabbast lär sig bebisen att känna igen sin mammas speciella doft) och därför kändes det extra viktigt att plocka bort allting som inte luktade som mig - och det var inte lite.

Jag vet inte om du har räknat efter någon gång men om jag börjar i duschen använder jag schampo, balsam och duschkräm. Efter duschen kommer deodorant samt kanske kroppslotion, ansiktsrengöring, -vatten och -lotion. Jag, som de flesta tjejer använder smink och det som innehåller parfym brukar vara foundation, puder, mascara och läppstift/cerat. För en kille skulle väl motsvarande vara raklödder och kanske after shave. Håret ska ha sitt, gelé eller vax samt lite hårspray. Lite parfym för att runda av det hela. Dessutom tillkommer antagligen parfymerad tvål varje gång jag tvättar händerna under dagen. Allt som allt 16 produkter med parfym i!

Välkommen till världen lilla bebis och lycka till med att försöka hitta din mammas doft under alla lager av syntetiska lukter...

En alldeles nyfödd dotter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade